Antena 3 CNN Externe Diaspora MAE, informație de ultimă oră: Un român a fost rănit în accidentul de la Bologna

MAE, informație de ultimă oră: Un român a fost rănit în accidentul de la Bologna

MAE, informație de ultimă oră: Un român a fost rănit în accidentul de la Bologna
Sursa foto: Foto: Twitter
07 Aug 2018   •   13:04

În urma exploziei produse în cursul zilei de 6 august 2018, în apropierea aeroportului din Bologna, ca urmare a coliziunii unei autocisterne care transporta material inflamabil cu alte autovehicule staționate pe o autostradă, MAE revine cu precizări.

Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgență, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. În acest scop, imediat după semnalarea accidentului, o echipă a oficiului consular s-a deplasat la fața locului.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia.

Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular.

Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

 

×
Subiecte în articol: MAE Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close