Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român și-a rupt pașaportul pe aeroportul Luton din Marea Britanie | "Ani-lumină îți trebuie, mă, să ajungi cine sunt eu!"

Un român și-a rupt pașaportul pe aeroportul Luton din Marea Britanie | "Ani-lumină îți trebuie, mă, să ajungi cine sunt eu!"

Un român şi-a rupt paşaportul pe aeroportul Luton din Marea Britanie, după ce s-a luat la ceartă cu angajaţii unei companii aeriene.

Un român și-a rupt pașaportul pe aeroportul Luton din Marea Britanie | "Ani-lumină îți trebuie, mă, să ajungi cine sunt eu!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   12:49

Un bărbat care vorbește românește și-a rupt pașaportul în fața personalului aeroportuar, după ce a strigat și a înjurat, aparent nemulțumit că nu se poate îmbarca.

Luton este unul dintre aeroporturile unde au fost anulate zboruri, în contextul vremii aspre din Marea Britanie.

Acolo, sute de români sunt blocați de peste 10 ore la ora transmiterii acestei știri.

În imaginile difuzate de Antena 3 CNN, bărbatul, îmbrăcat într-o geacă în culorile albastru și negru și împingând un troler voluminos, strigă la angajații aeroportului și înjură. 

Din expresiile în română amestecată cu engleză, reiese că el ar fi nemulțumit că este blocat pe aeroport.

Într-un final, bărbatul își aruncă, demonstrativ, pașaportul pe jos după care îl ridică și îi rupe.

Ultima replică adresată personalului de pe Luton este memorabilă.

"Ani-lumină, mă! Ani-lumină îți trebuie să ajungi cine sunt eu", îi spune el unui angajat din spatele unui pupitru.

A fost un weekend de coșmar în Regatul Unit. Au fost înregistrate -15 în Scoția iar la Londra ninge. Unul dintre aeroporturile londoneze, Stansted, și-a suspendat toate zborurile.

Sunt multe zboruri către România de pe acel aeroport.

Și la Luton este haos: de ore întregi, avioanele nu au mai decolat. Pista este acoperită de zăpadă și se lucrează pentru deszăpezirea ei.

Sunt numeroși oameni care vor să ajungă acasă de sărbători și care, pe fondul așteptării prelungite, se revoltă și recurg la astfel de gesturi.

Este adevărat că nici reprezentanții companiilor aeriene nu le spun prea multe și, după multe ore de așteptare, se întâmplă și asemenea scene, pe fondul nervozității.

Nu doar în transporturile aeriene sunt probleme.

Mulți șoferi au rămas blocați pe drumuri iar unii și-au părăsit vehiculele pentru a scăpa de îngheț. A fost și incidentul din Birmingham, în care patru copii au căzut într-un lac înghețat. Ei au ajuns la spital în stare gravă.

Codul galben de vreme rea este în vigoare în aproape toată țara, fiind ridicată această avertizare doar în Irlanda de Nord", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Mircea Maier.

×
Subiecte în articol: roman Luton Marea Britanie pasaport
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close