Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă a plătit 1.100 de euro pentru un câine de rasă, dar a primit altceva: "Am făcut o greșeală, sper să nu primesc și amendă"

O româncă a plătit 1.100 de euro pentru un câine de rasă, dar a primit altceva: "Am făcut o greșeală, sper să nu primesc și amendă"

O româncă din Sibiu, mutată în Austria, a vrut să-și cumpere un câine de rasă din România și a plătit 1.100 de euro pe animalul de companie dorit, doar ca să constate, apoi, că a fost păcălită.

O româncă a plătit 1.100 de euro pentru un câine de rasă, dar a primit altceva: "Am făcut o greșeală, sper să nu primesc și amendă"
Sursa foto: Getty images ti-ja
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   17:34

Maria, femeia stabilită în orașul Innsbruck, din Austria, și-a dorit un cătețuș de talie mică din rasa Poodle Caniche Mini Toy, așa că a decis să-l cumpere din România pentru că prețurile sunt mai bune.

După ce a căutat pe site-uri de vânzare, a găsit cățelușul dorit, iar în anunț se specifica faptul că acesta are carnet de sănătate și pedigree.

Maria a stabilit împreună cu proprietarul câinelui detalii despre achiziționarea și transportul acestuia.

Cățelușul a fost trimis în localitatea Linz, de unde a fost luat de Maria, care a constatat cu surprindere că avea burta mare și se tot scărpina, astfel că l-a dus la un medic veterinar.

Citește și: "Taxa de fraier" - păcăleala căreia îi cad pradă tot mai mulţi români care primesc colete

"Cățelul avea burta mare și se tot scărpina. L-am dus a doua zi la veterinar și medicul mi-a spus că am adus cățelul ilegal și că nu are cip. Mi l-a luat, l-a băgat în carantină 21 de zile, timp în care îi va face injecțiile necesare.

De marți este în carantină și pe 3 sau 4 aprilie trebuie să îl iau. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa pentru că eu mi-am dorit cățelul acesta.

Doctorul mi-a zis că s-ar putea să nu fie rasa pe care am cumpărat-o eu, ci o corcitură, dar asta nu mă mai interesează, ci vreau să fie bine”, a spus Maria.

După această întâmplare, Maria a contactat-o pe proprietară, care nu i-a mai răspuns și i-a blocat numărul de telefon.

"Am sunat-o pe doamna de la care l-am cumpărat să o întreb de ce m-a păcălit, dar mi-a blocat numărul.

După o săptămână am sunat-o iar după alt număr și mi-a răspuns foarte urât și a zis că nu e vina ei, ci a medicului. I-am spus că dacă voia mai mulți bani îi dădeam, dar să nu mă pună în situația asta că aici nu e ca în România unde poți să ții un câine în curte și să nu te întrebe nimeni dacă e vaccinat”.

Maria a plătit pentru cățel 450 de euro și 700 de euro pentru tratament.

"Eu sper să nu îmi dea și amendă pentru că a ajuns cățelul în țară ilegal. Am făcut o greșeală, mai bine luam din Austria cățel”, a mai spus păgubita

×
Subiecte în articol: romanca Austria câine de rasă
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close