Antena 3 CNN Externe Diaspora Un chirurg român a șocat Anglia! În ce hal a putut să-și umilească pacienții

Un chirurg român a șocat Anglia! În ce hal a putut să-și umilească pacienții

Un chirurg român a șocat Anglia! În ce hal a putut să-și umilească pacienții
15 Ian 2019   •   14:37

Ştefan Gheorghiu (59 de ani), un chirurg român originar din Cluj, a fost suspendat pentru 9 luni de la Spitalul Scarborough, Anglia, pentru comportament şi limbaj nepotrivit.

Acesta le-a spus pacienţilor să ia „poziţia George Michael“ pentru examinări medicale şi a adresat injurii asistentelor, potrivit presei britanice. El nu şi-a pierdut dreptul de a profesa. Momentan lucrează la un spital din Doncaster, Anglia.

Presa bitanică (DailyMail, BBC) scrie că un chirurg român, originar din Cluj, le-ar fi spus pacienţilor să ia „poziţia lui George Michael“ pentru examinări medicale amănunţite şi a adresat injurii asistentelor. Acesta îşi poate păstra slujba după ce invectivele sale au fost catalogate drept „diferenţe culturale“.

Pe numele lui Şerban Gheorghiu (59 de ani), care a şocat personalul medical şi pacienţii prin limbajul său, s-au depus numeroase plângeri între octombrie 2015 şi august 2017. Şerban Gheorghiu a şocat personalul medical cu glumele sale nepotrivite - „crude“, le califică jurnaliştii de la DailyMail – precum cea în care le spunea pacienţilor să ia poziţia lui „George Michael“ pentru toate cele patru examene endoscopice amănunţite; ar fi întrebat o soră medicală dacă a făcut vreodată sex dur; unui asistent medical i-ar fi zis că-l va lua în Thailanda unde ar „rupe pelvisurile“ femeilor de acolo care sunt „foarte mici şi foarte fragile“.

Incidentele s-au petrecut în intervalul octombrie 2015- august 2017, când Gheorghiu lucra în calitate de chirurg şi trata pacienţi cu cancer şi cu tulburări intestinale. A fost avertizat de mai multe ori de Consiliul General al Medicilor din Anglia. Atitudinea sa l-a dus şi în faţa instanţei, mai arată presa britanică. La Tribunalul Medical din Manchester, chirurgul român ar fi fost găsit vinovat de comportament inadecvat. Colegii acestuia au afirmat că aceasta s-ar datora şi din pricina faptului că engleza este a doua sa limbă, scrie Adevarul.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close