Antena 3 CNN Externe Diplomatul mauritan Ismail Ould Cheikh Ahmed, numit emisar ONU în Yemen

Diplomatul mauritan Ismail Ould Cheikh Ahmed, numit emisar ONU în Yemen

Diplomatul mauritan Ismail Ould Cheikh Ahmed, numit emisar ONU în Yemen
Sursa foto: Foto: ghanahealthnest.com
25 Apr 2015   •   23:07

Diplomatul mauritan Ismail Ould Cheikh Ahmed a fost numit în locul marocanului Jamal Benomar în postul de emisar al Naţiunilor Unite în Yemen, după ce acesta din urmă şi-a dat demisia la mijlocul lui aprilie, a anunţat ONU într-un comunicat, relatează agenţia Sputnik.
   
"Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat astăzi numirea lui Ismail Ould Cheikh Ahmed în postul de emisar special pentru Yemen", se arată într-un comunicat al Naţiunilor Unite.
   
Potrivit comunicatului, diplomatul mauritan va trebui să colaboreze strâns cu Consiliul de Securitate al ONU, cu Consiliul de Cooperare al Golfului şi cu guvernele din regiune, dar şi cu alte ţări partenere în soluţionarea conflictului din Yemen.
   
Fostul emisar al Naţiunilor Unite în Yemen, Jamal Bemonar, a demisionat pe 16 aprilie, după patru ani de eforturi pentru o tranziţie politică în cea mai săracă ţară arabă din lume, scena unor atacuri insurgente şiite care au atras o intervenţie aeriană saudită.
   
Benomar fusese criticat de unele ţări din Orientul Mijlociu, în special de către Arabia Saudită, în contextul în care eforturile diplomatice de găsire a unei soluţii politice în Yemen au eşuat.
   
O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează de peste o lună raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi din Yemen. A doua etapă a operaţiunii a început în urmă cu câteva zile.
   
Naţiunile Unite au dat asigurări că vor face tot posibilul pentru "relansarea procesului de pace" în Yemen.
 
Ismail Ould Cheikh Ahmed a condus până acum Misiunea ONU însărcinată cu coordonarea răspunsului de urgenţă în faţa Ebola (UNMEER).

×
Subiecte în articol: Yemen Ban Ki-moon
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close