Antena 3 CNN Externe Dmitri Rogozin a traversat ilegal România. Vicepremierul rus avea interdicție din partea UE

Dmitri Rogozin a traversat ilegal România. Vicepremierul rus avea interdicție din partea UE

Dmitri Rogozin a traversat ilegal România. Vicepremierul rus avea interdicție din partea UE
23 Dec 2016   •   14:10

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat pe Twitter că aeronava sa a tranzitat vineri spaţiul aerian al României. Acest lucru încalcă sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea, informează b1.ro.

“Pe drum către Chişinău, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Până la urmă, nu orice aeronavă ajunge la mijlocul Niprului”, a scris Rogozin pe Twitter, vineri, în jurul orei 11.30.

Rogozin se îndrepta spre Chişinău, unde ar urma să participe la cemonia de învestitură a lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Avionul său, Aeroflot, nu a putut ateriza însă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova, din cauza ceţii. Potrivit UNIMEDIA, avionul a survolat de mai multe aeroportul, iar pilotul a avut două tentative de a ateriza, dar fără succes. Aeronava a fost redirecţionată spre Budapesta.

În acest context, ROMATSA a precizat că a dirijat vineri o aeronavă Aeroflot pe teritoriul României, dar că nu se știe dacă Rogozin era pasager.

”Aeronava Aeroflot nu a putut ateriza la Chişinău din cauza condiţiilor meteo, cel mai probabil din cauza ceţii. Aparatul a fost dirijat de la graniţa cu Republica Moldova până la graniţa cu Ungaria. Nu ştim şi nu avem cum să ştim dacă Rogozin era sau nu pasager”, a precizat un reprezentant al Romatsa, pentru News.ro. 

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin Rusia ROMATSA România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close