Antena 3 CNN Externe Doi români, surprinși de erupția vulcanului Etna. Imagini uluitoare

Doi români, surprinși de erupția vulcanului Etna. Imagini uluitoare

Doi români, surprinși de erupția vulcanului Etna. Imagini uluitoare
Sursa foto: foto- captură Antena 3
28 Dec 2018   •   10:19

Imagini inedite surprinse de doi români care se aflau pe Etna în momentul erupţiei din Ajunul Crăciunului! Cei doi au filmat momentul în care lava incandescentă a început să iasă la suprafaţă. Peste 1.000 de cutremure au fost înregistrate în zonă, de la începutul erupţiei, iar cel mai puterrnic seism, de 4,8 grade pe Richter, a ranit 28 de persoane si a provocat pagube uriaşe.

La aproape 3.000 de metri pe muntele Etna, cei doi români au surprins primele momente ale erupţiei. Doar câteva sute de metri îi despărţeau de craterul din care începuse să iasă rocă incandescentă şi cenuşă. Alături de alţi turişti, româniii povestesc cum aproape că puteau simţi căldura emanată de lavă. Până la urmă, toată lumea a fost evacuată de autorităţile locale cu ajutorul unor maşini.

La câteva zile de la erupţie, Etna rămâne activ. Nori uriaşi de cenuşă continuă să acopere zona, iar turiştii nu au voie să se apropie. Cutremurele s-au ţinut lanţ toată săptămâna, iar cel mai puternic a distrus sute de clădiri într-o localitate de lângă vulcan şi o şosea a fost fisurată. Câteva sute de persoane au fost evacuate din regiune, au anunţat autorităţile italiene.

Cu o altitudine de peste 3.300 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan din Europa şi unul dintre cei mai activi din lume.

 

×
Subiecte în articol: romani etna imagini
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close