Antena 3 CNN Externe Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Claude Montana

Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Claude Montana

A murit cunoscutul creatorul de modă Claude Montana.

Doliu în lumea modei! A murit celebrul designer Claude Montana
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   23:45

Creatorul de modă Claude Montana a murit vineri, la vârsta de 76 de ani, la Paris, transmite AFP, citându-i pe apropiaţii acestuia. 

"Spitalul Bretonneau din Paris m-a informat despre decesul său în această dimineaţă", a declarat pentru AFP o persoană din anturajul desginerului, potrivit Agerpres.

Totodată, persoana din anturajul lui Claude Montana ar fi atras atenția asupra marii singurătăţi care-l înconjura pe creatorul de modă, aflat sub tutelă.

Intrat în atenţia publicului în anii '70 şi îndrăgit în anii '80, Claude Montana a cunoscut consacrarea în 1990 când a trecut pragul casei de modă Lanvin, care sărbătorea atunci 100 de ani de existenţă. Acolo a obţinut două premii "Dé D'or", cea mai înaltă distincţie din lumea modei.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu designerul Claude Montana.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Claude Montana și-a creat propria marcă în 1979. Montana, o prezenţă mai degrabă discretă şi un obişnuit al seratelor de la clubul parizian la modă 'Le Palace", devine atunci unul dintre designerii-vedetă din Paris.

Prezentările sale teatrale sunt evenimente, fiind descrise drept "mari spectacole" de către Christian Lacroix.

După ce a refuzat propunerea Dior de a deveni directorul său artistic şi de a se ocupa atât de haute couture cât şi de pret-a-porter, el se alătură casei Lanvin, care doreşte să-şi revitalizeze colecţiile.

Claude Montana s-a confuntat ulterior cu mai multe probleme de sănătate şi, în 2008, este bătut cu brutalitate în propria casă de un fost dansator de go-go întâlnit într-un club de noapte, o agresiune de la care rămâne cu sechele grave. De asemenea, trebuie să se confrunte cu un proces greu, în care agresorul îl acuză că i-a transmis hepatită B.

"Da, moda îmi lipseşte... îngrozitor", mărturisea el în 2016 pentru magazinul Gala. "Sunt un veteran acum. Am fost uitat", se plângea designerul.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close