Antena 3 CNN Externe Două americance otrăvite la Moscova

Două americance otrăvite la Moscova

Două americance otrăvite la Moscova
08 Mar 2007   •   08:34

Un nou caz de otrăvire misterioasă reaminteşte moartea fostului spion rus Alexandr Litvinenko. Două cetăţene americane de origine rusă au fost otrăvite în timpul unei vizite la Moscova. Viaţa lor nu este, însă, în pericol. Deocamdată nu se cunosc motivele îmbolnăvirii celor două. Doctoriţa Marina Kovalevski şi fiica ei Iana au părăsit fosta Uniune Sovietică în anii \'80 şi s-au stabilit în California.

Luna trecută, au revenit la Moscova în vacanţă. Dar, pe 24 februarie, amândouă s-au simţit dintr-o dată foarte rău. S-au internat în spital, în stare gravă, iar medicii au constatat că fuseseră otrăvite cu thaliu. Otrava a fost administrată, cu siguranţă, în Rusia, deoarece femeile erau perfect sănătoase când au părăsit Statele Unite.

Poliţia rusă a verificat restaurantele şi cafenelele din zona hotelului lor, dar ancheta nu a dat încă niciun rezultat.

Între timp, starea de sănătate a celor două femei s-a mai îmbunătăţit, iar doctoriţa Marina Kovalevski şi fiica ei Iana au părăsit, miercuri, Rusia. Thaliul este un metal foarte toxic, fără gust sau miros, folosit în special în industria insecticidelor. Iniţial, s-a crezut că şi fostul spion Litvinenko a fost otrăvit cu thaliu, dar ulterior s-a dovedit că-i fusese administrat poloniu radioactiv.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close