Antena 3 CNN Externe Două explozii în capitala Somaliei. Sunt zeci de morți - VIDEO

Două explozii în capitala Somaliei. Sunt zeci de morți - VIDEO

Două explozii în capitala Somaliei. Sunt zeci de morți - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
28 Oct 2017   •   21:08

Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer la un interval de timp apropiat, sâmbătă, în vecinătatea unui hotel situat în nordul capitalei somaleze Mogadishu, unde au fost auzite şi focuri de armă, au anunţat surse din cadrul poliţiei, informează AFP. 

"O maşină-capcană a explodat la intrarea hotelului Nasa Hablod şi au urmat focuri de armă. Nu avem detalii, însă aceasta pare a fi un atac coordonat. Un microbuz-capcană a explodat de asemenea la o intersecţie apropiată", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei, Ibrahim Mohamed. 

Un agent de poliţie a declarat agenţiei Reuters că exploziile au ucis cel puţin 17 oameni, majoritatea poliţişti, şi că "schimbul de focuri este ca în iad". 

Aamin, principalul serviciu de ambulanţă din Mogadishu, a anunţat pe contul său de Twitter că a transportat "15 persoane rănite, printre care o femeie" şi a văzut "mai mulţi morţi". 

Militanţii islamişti shebab obişnuiesc să arunce în aer vehicule-capcană la intrarea în hoteluri sau în clădiri publice, înainte de a lansa oameni înarmaţi în interior pentru a face cât mai multe victime. 

SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste, a anunţat pe contul său de Twitter că islamiştii shebab au revendicat acest atentat şi un "raid" asupra hotelului Nasa Hablod.


 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: explozii Capitală Somalia hotel
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close