Antena 3 CNN Externe Noi dovezi că rușii sunt deciși să meargă până la capăt cu planul de a rupe și anexa bucăți din Ucraina

Noi dovezi că rușii sunt deciși să meargă până la capăt cu planul de a rupe și anexa bucăți din Ucraina

Noile autorități proruse din regiunea ucraineană Herson, ocupată de trupele Moscovei, au adoptat luni rubla rusească drept monedă oficială.

Noi dovezi că rușii sunt deciși să meargă până la capăt cu planul de a rupe și anexa bucăți din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   20:15

"Regiunea devine o zonă cu dublă monedă: rubla va circula în paralel cu hrivna ucraineană. Companiile și antreprenorii vor putea afișa preturile în cele două monede", a anunțat administrația prorusă din această regiune situată în sudul Ucrainei.

"Cursul este de două ruble pentru o hrivna", a precizat administrația într-un comunicat postat pe contul de Telegram.

Conform sursei citate, prima agenție a unei bănci ruse se va deschide "foarte curând" în orașul Herson, capitala regiunii.

La sfârșitul lunii aprilie, un oficial local a anticipat că rubla şi hrivna ar putea circula în paralel o perioadă de tranziție, înainte de o trecere completă la moneda rusă, posibilitate care însă nu a mai fost evocată luni de oficialii regionali.

Ei au evocat, totuși, posibilitatea ca întreaga regiune să fie anexată în cele din urmă de către Rusia.

Herson, apropiat de Crimeea anexată de Moscova în 2014, a fost primul oraș important ocupat de ruși încă de la începutul invaziei declanșate pe 24 februarie.

Foto: ruble rusești

×
Subiecte în articol: Herson rublă rusească
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close