Antena 3 CNN Externe După modelul Turciei, Iordania cere instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său

După modelul Turciei, Iordania cere instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său

După modelul Turciei, Iordania cere instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său
Sursa foto: Foto: missiledefense.com
27 Mai 2013   •   07:37

Iordania, ţară vecină cu Siria, a anunţat duminică după-amiază că este în tratative cu ţările "prietene", pentru a instala rachete Patriot pe teritoriul său, după modelul Turciei, informează AFP.
   
"Iordania vrea să instaleze baterii de rachete Patriot pentru a-şi întări capacitatea defensivă şi în scopul de a îmbunătăţi apărarea ţării", a declarat ministrul Informaţiilor, Mohamed Momani, în timpul unei conferinţe de presă.
   
"Suntem în prezent în stadiul tratativelor cu statele prietene", a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului, fără să ofere alte precizări.
   
O sursă din cadrul NATO a precizat săptămâna trecută pentru AFP că patru baterii de rachete Patriot au sosit deja în Turcia, în cadrul unei misiuni a Alianţei pentru protejarea frontierei turce de orice escaladare a conflictului din Siria vecină.
   
NATO a aprobat instalarea acestora în decembrie.
   
Iordania, care adăposteşte peste 500.000 de refugiaţi sirieni, s-a îngrijorat şi ea de eventualitatea unui atac sirian.
  
"Dorim şi cerem rachete Patriot. Discutăm deja despre acest lucru deoarece vrem să ne protejăm", a explicat săptămâna trecută premierul Abdallah Nsour, pentru cotidianul din Qatar Al-Sharq.
   
În aprilie, secretatul american al Apărării, Chuck Hagel, a dezvăluit faptul că aproximativ 150 de militari americani au fost deja detaşaţi în Iordania în urmă cu un an, ridicând la peste 200 de persoane contingentul american din Iordania.
 


×
Subiecte în articol: Chuck Hagel
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close