Antena 3 CNN Externe Echipajul navei capturate de somalezi s-a eliberat, după o confruntare armată cu piraţii. Marinar român, rănit

Echipajul navei capturate de somalezi s-a eliberat, după o confruntare armată cu piraţii. Marinar român, rănit

Echipajul navei capturate de somalezi s-a eliberat, după o confruntare armată cu piraţii. Marinar român, rănit
Sursa foto: marinar
02 Iun 2010   •   13:59

Echipajul navei capturate de somalizezi, printre care care se află şi un român, este liber la această oră. Oamenii au reuşit să preia controlul ambarcaţiunii după o confruntare armată cu somalezii. 6 piraţi au murit, iar marinarul român a fost rănit la picior. Specialistul în operaţiuni maritime Dorel Onaca, şi el în drum spre Mogadiscio, cere ajutorul trupelor aliate.

Virgil Teofil Creţu a fost rănit într-un schimb de focuri care a avut loc la bordul navei. Marinarii au anihilat şase din cei şapte piraţi care-i ţineau captivi de mai multe luni. Dar în continuare viaţa lor este în pericol.

Potrivit lui Onaca, în acest moment nava se află în mişcare spre Est sub controlul echipajului iar marinarul român Virgil Teofil Creţu, care a fosr rănit grav la şold este la timonă. Marinarii încercă să ajungă în apele internaţionale, dar se deplasează cu greutate.

Specialistul în salvări maritime Dorel Onaca, care s-a dus în întâmpinarea românilor a cerut ajutorul trupelor aliate.
Marinarul român a fost capturat pe data de 2 februarie în Golful Aden. Pe 25 mai piraţii l-au ameninţat că-l vor ucide dacă nu vor primi suma de 400.000 de dolari. Firma libiană, proprietară a navei capturate RIM a strâns o parte din banii de răscumpărare, dar nu a găsit modalitatea prin care să-i dea piraţilor. Echipajul navei Rim este format din zece marinari, unul român, iar ceilalţi sirieni.

Antena 3

×
Subiecte în articol: marinari eliberati
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close