Antena 3 CNN Externe Ei NU NE VOR în Schengen! O clinică din Olanda eutanasiază pacienţii la domiciliu !

Ei NU NE VOR în Schengen! O clinică din Olanda eutanasiază pacienţii la domiciliu !

Ei NU NE VOR în Schengen! O clinică din Olanda eutanasiază pacienţii la domiciliu !
02 Mar 2012   •   16:08

O clinică din Olanda şi-a extins recent aria serviciilor oferite. Ei se angajează să eutanasieze pacienţii doritori chiar la ei acasă! O echipă mobilă de medici ucigaşi a fost deja formată în acest sens, anunţă Gazeta.ru

Clinica respectivă asigură aceste servicii doar pacienţilor a căror medici curanţi au refuzat să le pună capăt vieţii. Mulţi specialişti din domeniul medical s-au opus acestei iniţiative macabre şi pun la cale o mişcare de protest.

"Clinica Levenseindekliniek (Sfârşitul vieţii) va avea echipaje mobile care vor acţiona acolo unde oamenii sunt de acord cu eutanasierea şi se pot înregistra pentru acest lucru. Fiecare om are dreptul să moară!", a spus Walburg de Jong, purtătorul de cuvânt al clinicii.

De Jong nu a precizat condiţiile de evaluare medicale ale pacienţilor şi nici cum se va decide starea bolii de care suferă ei.

Practica eutanasierii umane în Olanda a fost legalizată încă din 2002. De atunci, în fiecare an peste 3000 de persoane profită de acest drept. Orice cetăţean, care suferă de o maladie incurabilă, poate apela la eutanasiere. Pacienţii respectivi trebuie să fie raţionali şi să fie responsabili pentru deciziile lor. Decizia finală este luată de o comisie formată din doctori, avocaţi şi experţi în etică. Dacă nu există consens, cazul va fi trimis în instanţă.

×
Subiecte în articol: clinica Olanda eutanasiere
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close