Antena 3 CNN Externe Elon Musk a lansat xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale | "Vreau să înțeleg adevărata natură a universului"

Elon Musk a lansat xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale | "Vreau să înțeleg adevărata natură a universului"

Elon Musk a lansat oficial xAI, o nouă companie de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, care își propune să conteste dominația OpenAI a lui Sam Altman.

Elon Musk a lansat xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale | "Vreau să înțeleg adevărata natură a universului"
Sursa foto: Hepta/ Picturelux
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2023   •   23:52

Noua companie va fi condusă de Elon Musk, care va colabora cu echipele altor laboratoare de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv Igor Babuschkin, de la DeepMind, și cercetători de la Microsoft și OpenAI.

Pe Twitter, Musk a scris că xAI a fost înființată cu scopul de a "înțelege realitatea și adevărata natură a universului", fără a oferi alte detalii și fără a preciza dacă noua companie va încerca să comercializeze propriile sale rezultate în domeniul inteligenței artificiale.

La începutul acestui an, Musk a fost cel mai proeminent semnatar al unei scrisori prin care se cerea ca OpenAI și alte companii care cercetează domeniul inteligenței artificiale să "facă imediat o pauză de cel puțin șase luni".

Antrenarea a ceva mai puternic decât chatbotul ChatGPT4 ar putea exacerba "riscurile deja profunde pentru societate și umanitate" pe care le prezintă inteligența artificială, se preciza în scrisoare.

Citește și: Mașinile de lux, la mare căutare în țara noastră. Modelele pentru care românii au plătit o avere

Compania xAI va fi separată de restul imperiului lui Musk, dar va colabora îndeaproape cu Twitter și Tesla, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: Elon Musk inteligenta artificiala
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close