Antena 3 CNN Externe Elveţia, dispusă să găzduiască următoarele etape ale negocierilor cu Iranul

Elveţia, dispusă să găzduiască următoarele etape ale negocierilor cu Iranul

Elveţia, dispusă să găzduiască următoarele etape ale negocierilor cu Iranul
Sursa foto: Foto: the-libertarian.co.uk
10 Noi 2013   •   15:10
Elveţia "se declară dispusă pentru a găzdui următoarele etape" ale negocierilor pe tema programului nuclear iranian şi salută "progresele înregistrate în dosarul nuclear iranian", a anunţat duminică Ministerul de Externe, citat de AFP, conform Mediafax.
Aceste progrese "constituie un pas către o mai mare siguranţă în lume, una dintre priorităţile politicii externe a Elveţiei", se felicită comunicatul oficial, chiar dacă pentru moment nu s-a încheiat un acord. 
Elveţia adaugă că aceste progrese "confirmă pertinenţa căii diplomatice, singura capabilă să aducă o soluţie durabilă la această problemă spre mulţumirea tuturor părţilor implicate".
Elveţia a promis, de asemenea, să continue "să susţină eforturile diplomatice în acest sens". 
Marile puteri occidentale şi Iranul s-au reunit în perioada 7-10 noiembrie la Geneva pentru a încheia un acord în dosarul nuclear iranian.
După trei zile de discuţii, participanţii, la nivel ministeral, au plecat fără un acord şi au convenit să reia negocierile la 20 noiembrie. 
Aceasta va fi a treia rundă de negocieri în şase săptămâni, prima având loc la jumătatea lui octombrie, la Geneva.
Elveţia nu participă la aceste negocieri, coordonate de Catherine Ashton, şefa diplomaţiei europene, dar îşi pune la dispoziţiei resursele. 
În afară de Ashton, miniştrii de Externe din Iran, Franţa, Rusia, Germania, Marea Britanie şi ministrul adjunct chinez au venit la Geneva pentru a participa la aceste negocieri. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close