Antena 3 CNN Externe Elveția se pregătește pentru epoca lui Nicolae Ceaușescu! Ce li s-a spus cetățenilor pentru cazul în care se taie curentul și se ia căldura

Elveția se pregătește pentru epoca lui Nicolae Ceaușescu! Ce li s-a spus cetățenilor pentru cazul în care se taie curentul și se ia căldura

Elvețienii sunt alarmați după un apel al autorităților naționale, care anticipează posibile penurii energetice.

Elveția se pregătește pentru epoca lui Nicolae Ceaușescu! Ce li s-a spus cetățenilor pentru cazul în care se taie curentul și se ia căldura
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   17:41

Apelul vine în contextul perspectivei reale ca Moscova să întrerupă, la iarnă, gazul în Europa, sau să-l scumpească la nivelul la care această resursă devine prohibitivă.

Werner Luginbuhl, președintele Comisiei Federale pentru Electricitate, i-a sfătuit pe cetățeni să se aprovizioneze cu lemne de foc și lumânări.

Într-un interviu pentru publicația NZZ am Sonntag, Luginbuhl a recunoscut că întreruperea temporară a curentului este posibilă în următoarele luni și că este important ca elvețienii să-și ia măsurile de precauție necesare pentru a face față penelor de curent de ordinul orelor.

Potrivit oficialului, în fiecare casă ar trebui să existe suficiente lumânări iar cei care dețin locuințe cu șemineuri ar face bine să-și constituie din timp stocuri de bușteni.

NZZ am Sonntag notează că guvernul elvețian mai are în vedere o serie de măsuri menite să atenueze eventuala criză de energie electrică.

Cum au ajuns comuniștii să decidă întreruperea curentului și căldurii pentru populație

Între acestea se numără reducerea iluminatului stradal și suprimarea instalațiilor de iluminat în vitrinele magazinelor.

Măsurile și sfaturile adresate elvețienilor de autoritățile de la Berna amintesc de situația care s-a perpetuat în ultimii ani ai regimului comunist din România.

Urmare a creditelor externe contractate de liderul comunist Nicolae Ceaușescu pentru modernizarea industriei și în contextul în care creditorii străini au forțat rambursarea accelerată a datoriilor, autoritățile de atunci au decis întreruperea frecventă a alimentării populației cu energie electrică și căldură, efectele fiind resimțite în special în sezonul rece.

×
Subiecte în articol: Elvetia Rusia gaz Werner Luginbuhl lumânãri
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close