Antena 3 CNN Externe Erdogan promite "să-i învețe minte" pe "occidentalii aroganți" | Furie în Turcia după ce în Suedia a fost ars Coranul, cartea sfântă a musulmanilor

Erdogan promite "să-i învețe minte" pe "occidentalii aroganți" | Furie în Turcia după ce în Suedia a fost ars Coranul, cartea sfântă a musulmanilor

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat, joi, critici furibunde vizând Suedia și Occidentul, în ansamblul său, după autorizarea unui eveniment la Stockholm în cadrul căruia a fost incendiat Coranul, cartea sfântă a musulmanilor.

Erdogan promite "să-i învețe minte" pe "occidentalii aroganți" | Furie în Turcia după ce în Suedia a fost ars Coranul, cartea sfântă a musulmanilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   18:51

Pentru a adera la NATO, Suedia are nevoie de aprobarea Turciei, care i-a blocat, însă, candidatura.

"Îi vom învăța pe occidentalii aroganți că libertatea de exprimare nu înseamnă să insulți valorile sacre ale musulmanilor", a declarat Erdogan în fața membrilor formațiunii sale politice, AKP, cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Președintele turc a avertizat că Turcia va avea "cea mai puternică reacție posibilă" la ceea ce el a numit un "protest josnic".

Citește și: "Servește interesele lui Putin și Erdogan!" | Ungaria blochează Suedia la ușa NATO cel puțin până la toamnă

Presa internațională menționează că autoritățile suedeze au acordat permisiunea pentru desfășurarea unui protest anti-islamic în cadrul căruia a era anunțată arderea Coranului.

După eveniment, poliția suedeză l-a pus sub acuzare cel care a ars cartea pentru instigare "împotriva unui grup etnic sau național".

Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a condamnat manifestarea din Suedia și a declarat că este inacceptabil să se permită proteste anti-islamice în numele libertății de exprimare.

În această lună, Suedia a adoptat noi prevederi anti-teroriste vizând grupurile kurde și anti-turce, între care Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și mișcarea Gulen.

Demersul a vizat să dea satisfacție autorităților de la Ankara, de care depinde aderarea țării nordice la NATO.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close