Antena 3 CNN Externe 330 de români sunt implicați într-o escrocherie de milioane de euro în Torino

330 de români sunt implicați într-o escrocherie de milioane de euro în Torino

Poliția municipală din Torino a descoperit o escrocherie ce a provocat un prejudiciu de 1,6 milioane de euro. O anchetă amplă în care sunt cercetaţi 960 de suspecți, dintre care 330 sunt cetățeni români,

330 de români sunt implicați într-o escrocherie de milioane de euro în Torino
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    09 Feb 2022   •   12:11

Cei 330 de cetăţeni români au beneficiat de un ajutor de cetăţenie de aproximativ 1.600.000 de euro, la care se adaugă o plată lunară de aproximativ 166.000 de euro. Suma totală, referitoare la toate cele 960 de persoane care fac obiectul anchetei, poate fi estimată aproximativ la 6 milioane de euro plătiți deja (în tranşe de 500.000 de euro lunar).

Totul a început cu o verificare efectuată de agenții Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Municipale împotriva unui cetățean de naționalitate română care a retras bani de la un bancomat cu diferite carduri. Tocmai retragerea cu diferitele cărți de credit a făcut să fie bănuit de agenții care l-au oprit pe bărbat pentru continuarea cercetărilor: acesta avea numeroase carduri postepay emise pentru Venitul de Cetățenie pe numele altor persoane, neprezente la fața locului. O conduită interzisă de regula care stabilește netransferabilitatea cardului RdC către terți.

Imediat a fost declanșat raportul către Autoritatea Judiciară, odată cu sechestrarea legitimațiilor de venit de cetățenie deținute în mod necuvenit și demararea cercetărilor și cercetărilor pentru stabilirea valabilității cardurilor reținute.

Din analiza datelor furnizate de INPS, a reieșit că toți deținătorii de carduri RdC au declarat reședința în Via della Casa Comunale 3, Torino. Reședința, o cerință fundamentală pentru obținerea și menținerea Venitului de Cetățenie, s-a dovedit a fi „inexistentă”, nu numai la acea adresă, ci în toată raza municipiului.

Agenții Departamentului Operațiuni Speciale au interpolat datele de evidență cu listele furnizate de INPS care conțin toate cererile de venit de cetățenie în care a fost declarată o reședință în via della Casa Comunale 3 și au descoperit că 330 de cetățeni români s-au declarat rezidenți pe aceeași stradă, element care a întărit suspiciunea de acces la beneficiile venitului de cetățenie pe baza unei autocertificări false. De parcă nu ar fi fost suficient, cele 330 de persoane, majoritatea aparținând aceluiași grup familial, nici măcar nu erau rezidente pe teritoriul național.

În urma anchetei, s-a descoperit că alte 630 de persoane au declarat date false și reședințe inexistente, pentru a obține ilegal subvenția oferită de Guvern, potrivit La Stampa

×
Subiecte în articol: Torino escrocherie milioane euro
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close