x close

Este cea mai mare FORŢĂ lansată vreodată de SUA. Cum arată "distrugătorul viitorului"

de O.P.    |    01 Noi 2013   •   07:01

Americanii au construit "distrugătorul viitorului", care nu mai are seamăn în lume. Acest "oraş plutitor" este mai sigur ca un buncăr pe ape, dar poate lansa rachete care să nimicească forţele inamice.

Zumwalt DDG-1000 a fost lansat pe apă pentru prima dată pe 29 octombrie, iar lucrul la acest colos de metal şi beton a început în 2008. Costul total al acestui distrugător a fost undeva la 2.8 miliarde de dolari.

Distrugătorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, radare ultraperformante, dar şi arme sofisticate, permiţându-le militarilor americani aflaţi la bordul lui să îşi îndeplinească 100% ţinta: eliminarea inamicului.

De pe puntea distrugătorului pot decola sau ateriza avioane de luptă, iar centrul de comandă al navei este un adevărat buncăr, făcut din beton şi oţel, aproape imposibil de distrus.

Precizia lansatoarelor de rachete este de 100%, ele fiind coordonate prin GPS şi radare LRAP. Pentru a detecta dacă este atacat din adâncuri, distrugătorul american este dotat şi cu un sonar, menit să vadă ce este sub ape, dacă vreun submarin le periclitează siguranţa.

Cu lansarea acestui record plutitor, America şi-a consolidat rolul de superputere militară, îngenunchiind principalii adversari.
Citeşte mai multe despre:

distrugator armata americana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati