Eugen Nicolicea, tun către Klaus Iohannis: Cum se va tranșa la CCR războiul dintre Palate

de M.V    |    06 Feb 2020   •   15:12
Eugen Nicolicea, tun către Klaus Iohannis: Cum se va tranșa la CCR războiul dintre Palate

Eugen Nicolicea susține că președintele Iohannis și liberalii interpretează greșit Constituția pentru a forța alegerile anticipate. Nicolicea susține că, în această situație, este un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Administrația Prezidențială, iar acesta va fi tranșat la Curtea Constituțională.

”Articolul 89 alin. (1) din Constituție prevede dizolvarea Parlamentului ca un MIJLOC DE REZOLVARE A CRIZEI GUVERNAMENTALE, nerezolvată de către Parlament ca urmare a faptului că Parlamentul nu a acordat votul de încredere unui Guvern, după două încercări eșuate și trecerea unui număr de 60 de zile, SCOPUL fiind alegerea unui nou Parlament care SĂ POATĂ REZOLVA CRIZA.

Președintele României, primul ministru și numeroși lideri politici încalcă sensul articolului 89 alin.(1) din Constituție, declarând deschis că au ca SCOP ”alegeri anticipate”, folosind, ca MIJLOC, NEREZOLVAREA CRIZEI GUVERNAMENTALE mai mult de 60 de zile.

Dacă președintele României va respinge propunerea de premier făcută de o majoritate parlamentară, așa cum a declarat, va declanșa un conflict juridic de natură constituțională ÎMPIEDICÂND FORMAREA UNUI GUVERN, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul și a ajunge la ”alegeri anticipate”.

Dacă președintele României îl va nominaliza drept premier pe Ludovic Orban, va încălca și voința Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moțiune de cenzură.”, scrie Eugen Nicolicea.

x close