Antena 3 CNN Externe Eurocomisarul Leonard Orban la lucru

Eurocomisarul Leonard Orban la lucru

Eurocomisarul Leonard Orban la lucru
24 Mai 2007   •   09:38

"Comisari la lucru" este titlul unei serii de infoclipuri difuzate de serviciul audiovizual de informare al Uniunii Europene, dedicate activităţii comisarilor europeni. Cele mai recente i-au avut ca subiect pe Meglena Kuneva, comisar european pentru protecţia consumatorului, din partea Bulgariei, dar şi pe Leonard Orban, comisar pentru multilingvism, din partea României.

Singur la birou sau în cadrul unei şedinţe a cabinetului pe care îl conduce, participând la o reuniune a Comisiei Europene, vizitând biroul de traduceri din cadrul portofoliului de care se ocupă sau în plenul Parlamentului European. Sunt ipostazele în care este prezentat comisarul din partea României în Executivul european.

Pe site-ul serviciului audiovizual se menţionează faptul că Leonard Orban a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene şi semnatar al Tratatului de aderare a României, la 25 aprilie 2005 la Luxemburg. Desemnat candidat la funcţia de comisar european la sfârşitul lunii noiembrie, Orban a fost învestit în funcţie la 4 ianuarie, în cadrul unei ceremonii solemne a Legislativului european.

Eurocomisarul va participa joi, în calitate de observator, la ?Ziua scrierii slave? ce va fi marcată la Sofia. Orban va susţine o alocuţiune în timpul unei ceremonii ce va avea loc la monumentul dedicat sfinţilor Chiril şi Metodiu, misionari creştini din secolul al 9-lea care au pus bazele alfabetului chirilic, unul dintre cele trei sisteme grafice din Uniunea Europeană, alături de cele latin şi elen.

Leonard Orban va avea întrevederi cu premierul bulgar Serghei Stanişev, ministrul Culturii, ministrul Educaţiei şi Ştiinţei, precum şi cu primarul Sofiei. Comisarul Orban va participa şi la o recepţie oferită de preşedintele bulgar Gheorghi Pârvanov.

Antena 3

×
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close