x close

Eurogrupul NU mai negociază cu Grecia până la aflarea rezultatelor referendumului

de D.D.    |    01 Iul 2015   •   20:55
Eurogrupul NU mai negociază cu Grecia până la aflarea rezultatelor referendumului 407

Miniștrii de finanțe din statele zonei euro au decis, miercuri seară, să continue negocierile cu guvernul de la Atena numai după ce se vor afla rezultatele referendumului de duminică prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internaționali, relatează AFP.

"Eurogrupul este unit în decizia sa de a aștepta rezultatul referendumului din Grecia înaintea unor noi discuții (...) Nu punem căruța înaintea boilor", a scris pe Twitter ministrul slovac de finanțe, Peter Kazimir.

Citiţi şi: Decizii de ultimă oră, anunţate de premierul Greciei. Ce le cere Tsipras grecilor


Prin decizia de a nu mai negocia cu Grecia, Eurogrupul s-a aliniat de fapt poziției Germaniei. Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu este dispusă să discute despre un nou plan de asistență pentru Grecia înaintea referendumului din 5 iulie.

Liderii europeni vor să ajute Grecia, însă nu pot face acest lucru dacă Atena nu dorește, a declarat şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

''Europa vrea să ajute Grecia. Însă nu poate ajuta pe nimeni împotriva voinței sale. Să așteptăm rezultatele referendumului din Grecia'', a scris Donald Tusk, pe contul său de Twitter.

Citeşte mai multe despre:

Grecia criza Grecia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati