Antena 3 CNN Externe Europa fierbe! "O lume diferită este posibilă!" Germanii şi grecii au ieşit în stradă ca să-şi strige nemulţumirile

Europa fierbe! "O lume diferită este posibilă!" Germanii şi grecii au ieşit în stradă ca să-şi strige nemulţumirile

Europa fierbe! "O lume diferită este posibilă!" Germanii şi grecii au ieşit în stradă ca să-şi strige nemulţumirile
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2012   •   07:39

Mii de activişti ai mişcării Occupy au manifestat în 20 de oraşe din Germania, printre care s-au numărat Berlin şi Frankfurt. Demonstranţii au vrut să îşi arate nemulţumirea faţă de actualul sistem politic. În stradă au ieşit şi grecii, care au cerut Guvernului să nu mai implementeze alte măsuri de austeritate.

Sub sloganul "O lume diferită este posibilă" peste 1000 de oameni au protestat în centrul capitalei germane, cerând adoptarea unei aşa numite "democraţii reale."

Solidari cu berlinezii, alţi 300 de manifestanţi au protestat la Frankfurt, capitala financiară a ţării.

Acţiuni similare au avut loc şi în oraşe precun Munchen, Dusseldorf, Hanover sau Hamburg. Manifestanţii se tem de faptul că actuala criză economică va duce la creştea datorie Germaniei şi la scaderea  nivelului de trai

Şi la Atena, sute de greci au protesta în faţa clădirii Parlamentului. Oamenii spun că prin gestul lor au vrut să atragă un semnal de alarmă asupra faptului că nu vor mai putea suportă alte măsuri de austeritate. Protestul are loc cu doar câteva zile înaintea vizitei reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Centrale europene, care trebuie să aprobe următoarea tranşă a împrumutului de 130 de miliarde de euro.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close