Antena 3 CNN Externe Europa nu a trecut încă de ''obstacolul'' crizei! Anunţul venit din partea unui important politician

Europa nu a trecut încă de ''obstacolul'' crizei! Anunţul venit din partea unui important politician

Europa nu a trecut încă de ''obstacolul'' crizei! Anunţul venit din partea unui important politician
04 Aug 2014   •   16:46

Europa nu a trecut încă peste obstacolul reprezentat de criză, dar au fost înregistrate progrese, a afirmat luni, la Atena, președintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia primei sale vizite oficiale într-un stat membru, relatează AGERPRES. Răspunzând unei întrebări într-o conferință de presă cu privire la situația din Portugalia, președintele noului executiv european a subliniat că aceasta ''rămâne fragilă și că va trebui să rămânem vigilenți''.

Comisia a dat undă verde în noaptea dintre duminică spre luni pentru realimentarea BES de către statul portughez, o soluție ce vizează ''restabilirea încrederii în stabilitatea sistemului financiar'' din Portugalia, potrivit UE. Pentru a face față crizei ''rigoarea bugetară'' trebuie să continue, a spus Juncker.

''Nu am spus că austeritatea bugetară a ajuns la final. Austeritatea rămâne de actualitate în această țară (Grecia), dar și în altele'', a adăugat el, la capătul unei întrevederi cu premierul grec Antonis Samaras.


×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close