Antena 3 CNN Externe Europarlamentarii cer prezenţa unei forţe internaţionale în Gaza

Europarlamentarii cer prezenţa unei forţe internaţionale în Gaza

Europarlamentarii cer prezenţa unei forţe internaţionale în Gaza
13 Ian 2009   •   06:16

Preşedintele Parlamentului European a pledat în favoarea desfăşurării unei forţe internationale cu un "mandat puternic" în Fâşia Gaza, pentru a garanta încetarea focului în regiune, şi a calificat continuarea ostilităţilor drept "inacceptabilă". "Este inacceptabil ca suferinţele populaţiei să continue, ca violenţa să continue şi ca, între timp, să se tragă pe asupra colaboratorilor ONU", a afirmat Hans-Gert Pottering, în numele PE.
?Cât de mult trebuie să continue spirala violenţei înainte ca bunul simţ şi raţiunea să prevaleze??, întreba acesta. El a criticat puternic Hamas pentru încălcarea acordului de încetare a focului.
Cerând o încetare imediată a focului şi asigurarea ajutorului umanitar, Pöttering a afirmat că "trupele internaţionale pot şi trebuie să contribuie la menţinerea unui armistiţiu".
"Trebuie să facem totul pentru ca planul egipteano-francez, ce prevede implementarea unui mecanism de securizare a frontierelor din Gaza, să fie un succes real", a precizat el.
Europarlamentarii vor dezbate miercuri situaţia din Gaza şi urmează sa adopte o rezoluţie.
O poziţie a adoptat şi secretarul general al ONU care a implorat Israelul şi militanţii palestinieni să oprească imediat luptele din Gaza. Înaintea unei vizite în regiune, în căutarea unui armistiţiu, Ban Ki-moon aprecia că prea mulţi oameni au murit, iar civilii au suferit prea mult.
Surse medicale palestiniene au estimat la 910 numărul celor ucişi până acum în Gaza din care 292 copii şi 75 de femei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close