Antena 3 CNN Externe Europenii ne recomandă anticipatele

Europenii ne recomandă anticipatele

Europenii ne recomandă anticipatele
30 Mar 2007   •   10:04

Criza politică din România îi îngrijorează şi pe oficialii de la Bruxelles. Europarlamentarul popular Markus Ferber crede că soluţia cea mai potrivită pentru ieşirea din această situaţie o reprezintă organizarea de alegeri anticipate. Ferber a declarat într-un interviu acordat jurnaliştilor de la ?Adevărul?, că nu vede o problemă nici în crearea unei noi coaliţii între liberali şi social-democraţi, atât timp cât va rezulta un guvern cu susţinere parlamentară.

Copreşedintele Delegaţiei Germaniei din grupul eurodeputaţilor populari crede totodată că instabilitatea politică a României ar putea influenţa negativ raportul care se aşteaptă acum de la Comisia Europeană. Oficialul nu a putut însă să aprecieze cât de grave vor fi consecinţele.

The Economist critică circul politic din România
A face din România un candidat credibil în vederea aderării la Uniunea Europeană a fost o realizare remarcabilă. Dar a menţine această ţară ca membru credibil se poate dovedi şi mai dificil. Aceasta este lecţia deprimantă a convulsiilor de moarte pe care coaliţia aflată la guvernare de trei ani a dat-o României, membră a UE din ianuarie. Comentariul acid aparţine jurnaliştilor de la revista britanică ?The Economist?.

Săptămânile întregi de certuri publice au paralizat de atunci guvernul, ajungându-se în punctul ca acesta să fie declarat ?mort? de premier. Ziariştii arată că primul ministrul a început munca de formare a unui nou cabinet, minoritar, cu formaţiunea maghiară, şi sperând într-un sprijin tacit din partea Partidului Social Democrat. Şi asta în timp ce românii de rând privesc cu dispreţ întregul circ politic, purtat cu acuzaţii scandaloase şi titluri de ziare stridente, concluzionează cei de la ?The Economist?.

Antena 3

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close