"Evacuăm unul, primim două în schimb". Pactul secret pe care Rusia l-a făcut cu Transnistria

de O.P.    |    24 Oct 2012   •   13:08
"Evacuăm unul, primim două în schimb". Pactul secret pe care Rusia l-a făcut cu Transnistria

La Tiraspol a inceput ieri evacuarea armamentului din dotarea fortelor de mentinere a pacii, anunta cotidianul Nezavisimaia gazeta. La Chisinau, operatiunea a fost interpretata ca debutul demilitarizarii Tansnistriei.

Citand surse proprii din interiorul Grupului operativ de trupe rusesti stationate pe teritoriul nerecunoscutei republici, NG precizeaza ca vor fi deportate elicopterele care au depasit limita admisa de exploatare, precum si diferite tipuri de arme de foc, aruncatoare de grenade si munitii, intrate in dotarea militarilor fara aprobarea Chisinaului.

Regimul de la Tiraspol nu se opune procesului de evacuare, pentru ca au pus o conditie: la un elicopter evacuat vor fi aduse alte doua. Potrivit surselor citate de Nezavisimaia gazeta, aceasta intelegere face parte din acordul secret dintre Tiraspol si Moscova. Iar transnistrenii au primit asigurari ca acest punct va fi indeplinit.

Publicatia sustine ca existenta acestui pact este cunoscuta de un cerc foarte restrans de persoane, ceea ce trezeste o oarecare neliniste la Tiraspol.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

x close