Antena 3 CNN Externe Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi

Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi

Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
27 Apr 2014   •   09:29
Sute de mii de oameni vor asista, astăzi, la Vatican, la un eveniment istoric: doi Papi intraţi în istorie, Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea, vor fi canonizaţi într-o ceremonie condusă tot de doi Papi. 
 
Numeroşi pelerini catolici din toată lumea, inclusiv din România, şi-au petrecut noaptea în biserici sau pe străzile Romei, unde au cântat şi au dansat cu entuziasm. Nici măcar ploaia nu le-a putut strica bucuria. 
 
În Piaţa Sfântul Petru, sărbătoarea a început încă de ieri. Printre zecile de mii de pelerini veniţi din toată lumea sînt şi mulţi români.
 
Bisericile au fost pline de oameni care s-au recules şi s-au rugat în ajunul marii ceremonii.
 
Dar mulţi alţi credincioşi au dat frâu liber bucuriei prin cântec şi dans. Mai ales polonezii şi-au exprimat fără reţinere fericirea că Papa Ioan Paul al II-lea va intra în rândul sfinţilor. 
 
Doar autorităţile din Roma nu-şi permit să se lase în voia entuziasmului, pentru că mulţimea de credincioşi a adus şi unele probleme.
 
O altă neplăcere putea fi ploaia torenţială abătută asupra oraşului, ca pentru a pune la încercare tăria credinţei. Dar oamenii nu s-au lăsat înfrânţi. Nici măcar cei care au petrecut noaptea sub cerul liber. Cu sau fără ploaie, rugăciunile ca şi sărbătoarea au continuat, la Roma, până seara târziu. Polonezii şi-au amintit cu emoţie şi respect de Papa Ioan Paul al II-lea.
 
Aproape un milion de oameni ar putea urmări pe viu liturghia, alături de Papa Francisc şi Papa Emerit Benedict, de 150 de cardinali, 1.000 de episcopi şi 6.000 de preoţi.

×
Subiecte în articol: canonizare eveniment Vatican ceremonie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close