Antena 3 CNN Externe Ministerul Turismului: ”Excursiile în Israel ar trebui evitate”

Ministerul Turismului: ”Excursiile în Israel ar trebui evitate”

Excursiile în Israel ar trebui evitate, se arată într-o notă trimisă de Ministerul israelian al Turismului către tur-operatorii locali.

Ministerul Turismului: ”Excursiile în Israel ar trebui evitate”
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   21:07

Excursiile în Israel ar trebui evitate, se arată într-o notă trimisă de Ministerul israelian al Turismului către tur-operatorii locali, în condiţiile în care autorităţile au sugerat că ar putea planifica un asalt în Gaza, ca răspuns la atacul grupării Hamas, transmite Reuters.

Potrivit datelor OECD, turismul este responsabil pentru 3,6% din locurile de muncă din Israel, graţie circuitelor organizate în locuri istorice precum Ierusalim şi Bethleem.

Mai mulţi tur-operatori din Israel au anulat evenimentele planificate în zilele următoare şi au oferit clienţilor returnarea banilor pentru tururile viitoare.

Citeşte şi: Război în Israel | Armata israeliană susţine că a ucis înalţi oficiali ai Hamas în Gaza

Turiştii blocaţi în Israel au încercat să facă rezervări la zborurile cu plecare din Israel şi mai multe ţări au pus la punct curse speciale pentru cetăţenii lor.

În nota consultată de Reuters se mai precizează că acei turişti aflaţi în croazieră ar trebui să rămână la bordul navelor lor iar ceilalţi turişti ar trebui să rămână în hotelurile lor.

 

×
Subiecte în articol: excursii Israel ministerul turismului
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close