Antena 3 CNN Externe Explozie în Franța! Mai multe clădiri s-au prăbușit | Zeci de persoane au fost prinse sub dărâmături

Explozie în Franța! Mai multe clădiri s-au prăbușit | Zeci de persoane au fost prinse sub dărâmături

Explozie extrem de puternică la Marsilia, Franța. Două clădiri din centrul orașului s-au prăbușit din cauza deflagrației.

de Andreea Ştefan    |    09 Apr 2023   •   15:02

O a 3-a clădire a fost distrusă parțial, potrivit autorităților de acolo. Aproximativ 30 de persoane au fost prinse sub dărâmături și 80 de persoane au fost evacuate.

Până în acest moment, un incendiu a izbucnit imediat după explozie, lucru care a împiedicat echipele de urgență să intervină imediat.

Șase persoane au fost rănite grav, dar este doar un bilanț provizoriu.

Ar putea fi vorba și despre decese, a avertizat primarul orașului. Străzile din jurul clădirilor prăbușite au fost izolate de polițiști. Cauzele exact ale exploziei nu sunt cunoscute.

Citește și: Emmanuel Macron, vizită scurtă în România. Radu Tudor: ”A folosit 3 aeronave”

Persoanele au fost evacuate și se lucrează intens cu echipaje de pompieri, de salvatori la fața locului, care încearcă să scoată victimele de sub dărâmături.

La fața locului a ajuns ministrul de Interne francez, a transmis mesaje către familiile celor care au fost răniți. Mesaje de susținere au fost postate pe internet și de către președintele Emmanuel Macron.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O școală din apropiere a fost deschisă, este folosită ca adăpost pentru cei rămași fără un acoperiș deasupra capetelor.

Este interesant însă că aceste explozii au loc într-un context destul de tensionat, în condițiile în care și în noiembrie 2018 două imobile s-au prăbușit într-un alt cartier din centrul Masiliei.

O anchetă în acest caz a fost deschisă și autoritățile vor prezenta în orele următoare informații noi.

×
Subiecte în articol: Franta Marsilia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close