Antena 3 CNN Externe O familie poloneză ucisă de naziști va fi beatificată de Biserica Catolică: Mama a născut chiar în momentul în care a fost omorâtă

O familie poloneză ucisă de naziști va fi beatificată de Biserica Catolică: Mama a născut chiar în momentul în care a fost omorâtă

Biserica Catolică va beatifica o familie poloneză, care a fost ucisă de naziști pentru că ascundea evrei.

O familie poloneză ucisă de naziști va fi beatificată de Biserica Catolică: Mama a născut chiar în momentul în care a fost omorâtă
Sursa foto: Getty Images | Cole Burston / Stringer
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   23:57

Familia ucisă de naziști era compusă din cei doi părinți și șapte copii, iar aceștia vor fi beatificați duminică, la Markowa, în Polonia, a anunțat Vaticanul, potrivit CNN.

Jozef și Wiktoria Ulma și copiii lor au fost uciși de naziști în martie 1944 pentru că au adăpostit o familie de evrei.

Mama a născut chiar în momentul în care a fost ucisă, au anunțat reprezentanții bisericii. Ceilalți copii ai soților Ulma aveau vârste cuprinse între 18 luni și 7 ani, potrivit Vaticanului.

Familia Ulma a fost ucisă pentru că a adăpostit niște evrei timp de 18 luni, potrivit documentelor justificative care însoțesc beatificarea. Familia evreiască a fost și ea ucisă de naziști.

Citește și: Celulele stem, folosite cu succes de cercetători pentru a crește în laborator un model de embrion uman: "Este un fenomen uimitor"

Este pentru prima dată când o întreagă familie va fi ridicată la rangul de sfânt, a precizat biroul de presă al Vaticanului.

Trupurile familiei au fost exhumate pentru ceremonie și vor fi reînhumate după beatificare, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close