Antena 3 Externe Fâşia Gaza. Liderii Hamas propun un armistiţiu de un an, în schimbul retragerii trupelor israeliene

Fâşia Gaza. Liderii Hamas propun un armistiţiu de un an, în schimbul retragerii trupelor israeliene

16 Ian 2009   •   21:18
Fâşia Gaza. Liderii Hamas propun un armistiţiu de un an, în schimbul retragerii trupelor israeliene gaza

Pacea în Orientul Mijlociu pare mai aproape ca oricând. Liderii Hamas au propus un armistiţiu de un an, în schimbul retragerii trupelor israeliene din Fâşia Gaza. Şi Israelul speră într-o încheiere a conflictului în viitorul apropiat.
Ministrul israelian de externe, Tzipi Livni, a semnat la Washington un acord bilateral cu Statele Unite, menit să stopeze introducerea de arme din Egipt în Fâşia Gaza. Şi Rusia a anunţat că sprijină eforturile de pace în regiune.
Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a semnat la Washington un acord bilateral cu Ministrul israelian de externe, Tzipi Livni. Documentul asigură Israelul că dacă acceptă încetarea focului în Gaza, militanţii Hamas nu vor mai avea de unde să procure arme. Acordul va asigura un schimb de informaţii mai bun între cele două ţări şi suport tehnic din partea SUA pentru monitorizarea graniţelor.
În Fâşia Gaza, conflictul a ajuns în a treia săptămâna. Civilii, terorizaţi de atacurile neîntrerupte, sunt afectaţi şi de lipsa hranei şi medicamentelor.
Chiar dacă oficialii israelieni susţin că atacă numai obiective ale Hamas, în bombardamente au fost distruse şi case sau instituţii civile.
Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close