Antena 3 CNN Externe FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de informaţii că Salman Abedi plănuia un atac terorist

FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de informaţii că Salman Abedi plănuia un atac terorist

FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de informaţii că Salman Abedi plănuia un atac terorist
Sursa foto: Foto: captura Youtube
29 Mai 2017   •   13:37

Agenţia britanică de informaţii, MI5, ar fi fost avertizată de omologii săi americani că Salman Abedi plănuia un atac terorist pe teritoriul Marii Britanii. Acest lucru s-a întâmplat cu trei luni înainte de atacul sinucigaş de la Manchester Arena, potrivit unor surse citate de The Independent.

Agenţii FBI ar fi informat oficialii britanici că tânărul în vârstă de 22 de ani făcea parte dintr-o celulă teroristă a Stat Islamic din Africa de Nord şi plănuia un atac terorist în Marea Britanie.

Atacatorul ar fi fost plasat de SUA pe o listă de terorişti supravegheaţi, după ce a ajuns în atenţia agenţiilor serviciilor de informaţii în urma unei investigaţii asupra unui grup terorist ce opera în Libia.

”La începutul lui 2017 FBI-ul ar fi anunţat MI5-ul că Abedi aparţinea unei grupări teroriste nord-africane din Manchester, ce căuta o ţintă politică în acel stat”, a declarat o sursă a serviciilor de securitate.

”Acest fapt a reieşit din interceptarea convorbirilor sale de către agenţi americani federali, ce-l investigau pe Abedi de la jumătatea lui 2016 şi din informaţii descoperite în Libia, unde familia sa avea legături cu grupări teroriste”, a adăugat acesta.

MI5 a trebuit să răspundă unor întrebări în privinţa faptului că Abedi se afla în atenţia servicilor de informaţii, dar a putut întreprinde atacul sinucigaş.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close