Antena 3 CNN Externe O felie din tortul de nuntă al prințesei Diana a fost scoasă la licitație. A fost vândută cu 2.800 de euro

O felie din tortul de nuntă al prințesei Diana a fost scoasă la licitație. A fost vândută cu 2.800 de euro

O felie de tort de la nunta prinţului Charles cu Diana a fost vândută la licitaţie cu suma de 2.800 de euro, la peste 40 de ani de la momentul căsătoriei

O felie din tortul de nuntă al prințesei Diana a fost scoasă la licitație. A fost vândută cu 2.800 de euro
Sursa foto: Facebook/ARY News
de Alexandra Ionescu    |    12 Aug 2021   •   09:49

Felia cu glazură şi bază din marţipan cântăreşte în jur de 800 de grame şi a fost tăiată din unul dintre cele 23 de torturi oficiale de la nuntă, include blazonul regal, realizat din zahăr colorat în auriu, roşu, albastru şi argintiu.

Felia de tort a fost oferită unei membre a personalului de la reşedinţa regală Clarence House, Moya Smith, care a conservat topping-ul în folie alimentară.

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate în folie de plastic alimentară, într-o cutie decorativă din metal cu mesajul „Foloseşte cu grijă”.

A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La licitație, felia de tort a fost estimată la o valoare de 300-500 de lire sterline și a ajuns să fie vândută cu 1850 de lire, adică 2200 de lire sterline cu tot cu taxe.

Felia de tort a fost cumpărată de Gerry Layton din Leeds, care a licitat online, potrivit BBC.

Smith şi-a început cariera în bucătăria de la Clarence House, înainte de a primi alte îndatoriri în cadrul reşedinţei.

Prinţul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer în Catedrala Sf. Paul la 29 iulie 1981. Cuplul s-a despărţit 11 ani mai târziu, în 1992, iar divorţul a fost pronunţat în 1996.

Diana a decedat la Paris în urma unui accident de maşină, la 31 august 1997, la un an după divorţ, când fiii lor, William şi Harry aveau 15, respectiv 12 ani.


 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close