Antena 3 CNN Externe "N-am văzut niciodată așa ceva". Fenomen straniu cu tone de pești morți pe țărmurile din Japonia. Oficialii încă nu cunosc cauza

"N-am văzut niciodată așa ceva". Fenomen straniu cu tone de pești morți pe țărmurile din Japonia. Oficialii încă nu cunosc cauza

Japonia se confruntă cu un fenomen ciudat. Tone de pești morți au umplut mai multe țărmuri, în ultima lună. Cauza este, încă, necunoscută.

"N-am văzut niciodată așa ceva". Fenomen straniu cu tone de pești morți pe țărmurile din Japonia. Oficialii încă nu cunosc cauza
Sursa foto: 瀬尾遊/AP
de Ioana Mircea    |    14 Dec 2023   •   15:17

Oficialii din Japonia au recunoscut că se străduiesc să stabilească de ce sute de tone de pește au ajuns la țărm în ultimele zile.

La începutul acestei luni, aproximativ 1.200 de tone de sardine și macrou au fost găsite plutind la suprafața mării în largul portului de pescuit Hakodate din Hokkaido, formând o pătură de argint care se întinde pe mai mult de un kilometru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autoritățile din Nakiri, un oraș de pe coasta Pacificului, aflat la sute de kilometri la sud de Hokkaido, s-au confruntat, ieri cu 30 până la 40 de tone de sardine japoneze, moarte. Pescarii locali s-au chinuit să adune peștele, temându-se că carcasele lor vor scădea conținutul de oxigen al apei pe măsură ce se descompun și dăunează mediului marin.

Citește și: Fenomen rar în Marea Neagră. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 40 de ani

"Nu am mai văzut așa ceva până acum. Mă face să mă întreb dacă ecosistemul marin se schimbă.” a declarat pentru Mainichi Shimbun un pescar care a lucrat în zonă timp de 25 de ani.

Cauza fenomenului este încă necunoscută. Autoritățile încearcă să afle ce se petrece, de fapt.

"Nimeni nu a putut confirma cauza.Plănuim să examinăm apa de mare pentru a descoperi cauza”, a declarat Mikine Fujiwara, un oficial local în domeniul pescuitului, potrivit theguardian.com.

 

×
Subiecte în articol: japonia pești morți
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close