Antena 3 CNN Externe Ferber cere clauza de salvgardare în România

Ferber cere clauza de salvgardare în România

Ferber cere clauza de salvgardare în România
11 Mai 2007   •   22:57

Europarlamentarul german Markus Ferber cere Comisiei Europene să analizeze necesitatea impunerii clauzei de salvgardare în cazul României. Markus Ferber este membru al Partidului Popular European şi i-a trimis comisarului european pentru justiţie, Franco Frattini, o scrisoare în care se declară îngrijorat de ultimele evoluţii din sistemul juridic românesc.

?Independenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost diminuată de ministrul Justiţiei? se arată în mesaj, cu referire la recenta decizie a lui Tudor Chiuariu de a cere demiterea unui şef din DNA. Markus Ferber critică de asemenea UDMR şi declară că le va propune colegilor din PPE măsuri dure, inclusiv excluderea formaţiunii din grupul popularilor europeni.

Europarlamentarul german laudă în schimb Partidul Democrat, un partid care ?se potriveşte valorilor noastre?. Markus Ferber a fost unul dintre europarlamentarii care au criticat cel mai dur integrarea României în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. El a renunţat la poziţia sa radicală cu puţin timp înaintea momentului aderării.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close