Antena 3 CNN Externe Feribot cu 350 de pasageri, naufragiat în Papua Noua Guinee. Peste 200 de oameni au fost salvaţi

Feribot cu 350 de pasageri, naufragiat în Papua Noua Guinee. Peste 200 de oameni au fost salvaţi

Feribot cu 350 de pasageri, naufragiat în Papua Noua Guinee. Peste 200 de oameni au fost salvaţi
Sursa foto: Foto:maps.com
02 Feb 2012   •   08:41

Peste 200 de persoane au fost salvate după naufragiul unui feribot cu peste 300 de pasageri la bord, joi, în largul statului Papua Noua Guinee, informează AFP.

Un feribot dispărut în larg în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee cu 350 de pasageri la bord este, cel mai probabil, scufundat, a transmis joi grupul audiovizual australian Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"La ora 16.30 (07.30 ora României), opt nave comerciale erau la faţa locului şi cinci au recuperat supravieţuitori", au declarat autorităţile australiene pentru siguranţa maritimă, care ajută la coordonarea operaţiunilor de salvare. "Sunt 219 supravieţuitori la bordul acestor vapaore", au adăugat acestea.
   
Compania Star Ships a pierdut contactul cu feribotul Rabaul Queen joi, în jurul orei locale 06.00 (miercuri, 22.00 ora României), în timp ce acesta naviga între Kimbe şi Lae, în largul coastei de est a ţării.
   
Potrivit Autorităţii pentru siguranţa maritimă din Papua Noua Guinee (NMSA), nava a trimis un semnal de alarmă joi dimineaţă, înaine de a eşua.

×
Subiecte în articol: Papua Noua Guinee naufragiu vas
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close