Antena 3 Externe Firma franceză Spanghero îşi încetează activitatea în comerţ cu carne

Firma franceză Spanghero îşi încetează activitatea în comerţ cu carne

de G.S.    |    23 Feb 2013   •   12:37
Firma franceză Spanghero îşi încetează activitatea în comerţ cu carne
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Firma franceză Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal, a anunţat vineri că a hotărât să îşi înceteze activitatea de comerţ cu carne pentru care autorităţile alimentare i-au suspendat autorizaţia sanitară începând de la 14 februarie, relatează AFP.
   
"În urma concluziilor anchetei serviciilor veterinare, am hotărât ca de acum înainte să oprim această activitate de comerţ, deoarece reprezintă doar doi la sută din cifra de afaceri a Spanghero", a anunţat preşedintele companiei cu sediul la Castelnaudary (sud-vest) Barthélémy Aguerre, citat într-un comunicat remis AFP.
   
Societatea a decis să se concentreze asupra altor activităţi ale grupului - tranşarea cărnii, prepararea cărnii şi cărnii tocate, fabricarea de semipreparate - care constituie "nucleul activităţii întreprinderii".
   
Autorizaţia sanitară a Spanghero, suspendată în urma descoperirii de carne de cal în semipreparate, a fost restabilită luni pentru aceste activităţi.
   
Însă necesitatea efectuării unor "investigaţii complementare" asupra a două loturi de carne congelată l-au determinat pe ministrul Agriculturii Stéphane Le Foll să menţină măsura suspendării autorizaţiei sanitare a activităţii de comerţ.
   
Spanghero este acuzată că a revândut carne de cal drept carne de vită unor societăţi care produc semipreparate pentru mărci cunoscute sau mari distribuitori.
   
Aceste semipreparate au fost vândute către cel puţin 28 de firme, ca Findus, şi au ajuns în 13 ţări europene, după care au fost retrase de la vânzare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close