Antena 3 Externe Forţele aeriene libiene şi-au redus activitatea. SUA vede o posibilă interdicţie aeriană

Forţele aeriene libiene şi-au redus activitatea. SUA vede o posibilă interdicţie aeriană

de Antena3.ro    |    08 Mar 2011   •   09:29
Forţele aeriene libiene şi-au redus activitatea. SUA vede o posibilă interdicţie aeriană
Sursa foto: Foto: keyholepublishing.com

Forţele aeriene libiene fidele liderului Muammar Gaddafi şi-au diminuat activitaea în Libia, după ce au atins o perioadă de vârf săptămâna trecută, conform ambasadorului Statelor Unite la NATO, citat de AFP.

Oficialul a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Statele Unite iau în considerare interdicţia aeriană ca posibilitate în Libia.

Diplomatul a dat asigurări că această activitate a „atins o perioadă de vârf săptămâna trecută”.

El a apreciat de asemenea că o zonă de interdicţie aeriană, care face obiectul unui proiect franco-britanic de rezoluţie la ONU, ar putea fi utilă în faţa avioanelor de vânătoare, dar mult mai puţin în faţa elicopterelor.

Liderii NATO spun că Alianţa ar putea interveni în Libia dacă va fi nevoie, însă numai cu mandat din partea Naţiunilor Unite.

Violenţele din Libia au dus la o scumpire spectaculoasă a petrolului pe pieţele internaţionale. Barilul de ţilei a ajuns să coste aproape 107 dolari la bursa din New York - un preţ record în ultimii doi ani.

×
Subiecte în articol: Libia Muammar Gaddaffi spatiu aerian SUA
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close