Antena 3 Externe Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Democrat

Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Democrat

19 Feb 2017   •   16:31
Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Democrat
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat duminică din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat (PD), aflat la guvernare, însă a lăsat uşa deschisă pentru o potenţială revenire în post, informează DPA. 

El şi-a înaintat oficial demisia în timpul unei conferinţe a partidului care a avut loc duminică, însă a spus de asemenea că nimic nu îl poate opri să încerce să ocupe din nou acest post la un moment dat. 

Renzi a demisionat din funcţia de prim-ministru în decembrie, după ce un referendum pe care l-a susţinut privind reforma constituţională a fost respins. Totuşi, partidul său rămâne în fruntea guvernului, şi au apărut tot mai multe speculaţii că tânărul politician intenţionează să revină în politica naţională la un moment dat. 

Demisia sa a fost transmisă cu mult timp înainte şi se presupune că el ar putea fi reales în post la un viitor congres al partidului, ceea ce i-ar putea deschide calea să candideze pentru funcţia de premier la alegerile aşteptate a avea loc în 2018. 

El a făcut apel duminică la Partidului Democrat, de orientare social-democrată, să rămână sincer cu el însuşi. 

"Din afară, ei cred că o luăm razna. Astăzi, discutăm, însă după asta pornim la drum", a declarat Renzi. 

Totuşi, partidul a fost afectat de neînţelegeri interne de la lupta pierdută la referendum, aripa de stânga ameninţând cu desprinderea şi cu formarea propriului grup.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close