Antena 3 CNN Externe Fostul şef Mossad: "Atacarea Iranului este cea mai proastă idee"

Fostul şef Mossad: "Atacarea Iranului este cea mai proastă idee"

Fostul şef Mossad: "Atacarea Iranului este cea mai proastă idee"
17 Sep 2012   •   13:26

Meir Dagan, fostul şef al Mossad-ului, spune că un atac împotriva Iranului "este cea mai proastă idee" pe care a auzit-o.

Prezent într-o emisiune TV, a postului CBS, Dagan a declarat că: " Un atac asupra Iranului, în condiţiile actuale, fără explorarea tuturor metodelor diplomatice de abordare, nu este cel mai fericit mod de soluţionare a crizei".

Conform autorităţilor iraniene, Dagan se află în spatele a numeroase asasinate şi atacuri cibernetice menite să împiedice programul nuclear al Teheranului. Noua sa atitudine, faţă de regimul republicii islamice, este surprinzătoare, având în vedere că Israelul consideră Iranul ca fiind unul dintre cei mai mari duşmani.

Aprecierile au continuat: "Regimul din Iran este un regim foarte raţional", a adăugat fostul lider al serviciilor secrete israeliene.
Întrebat dacă Iranul va ceda presiunilor occidentale pentru o rezolvare a crizei nucleare, Dogan a replicat: "Fără îndoială că regimul iranian nu este atât de raţional, conform valorilor occidentale. Dar cu siguranţă, administraţia de la Teheran studiază cu atenţie toate consecinţele acţiunilor sale."

Opinia lui Dogan este în contradicţie flagrantă cu cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cel care a spus zilele trecute că "cei care susţin politica Iranului şi ambiţiile sale nucleare au stabilit un nou standard pentru prostia umană."

×
Subiecte în articol: Mossad Israel
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close