x close

France Presse luptă pentru independenţa şi supravieţuirea agenţiei

28 Noi 2008   •   12:03
France Presse luptă pentru independenţa şi supravieţuirea agenţiei

Sindicatele Agence France - Presse au lansat joi în spaţiul online o petiţie intitulată ?SOS AFP", prin care sprijină ?independenţa şi supravieţuirea" agenţiei în faţa ?proiectelor în stare avansată" care ameninţă statutul instituţiei de presă. Despre ce este vorba, mai exact: luna trecută, reprezentanţii statului în consiliul de administraţie al AFP l-au mandatat pe preşedintele-director general al agenţiei, Pierre Louette, să propună până în martie 2009 o ?modernizare" a statutului, evocând posibilitatea apariţiei ?unui acţionariat stabil".
Într-un comunicat de presă, sindicatele reamintesc că AFP are ?un statut unic, definit printr-o lege emisă în 1957, care are ca obiectiv garantarea independenţei structurale în faţa puterilor publice şi a altor grupări ideologice, politice sau economice". Se consideră că se doreşte abolirea acestui statut, garantat de parlamentul francez, pentru a se permite transformarea AFP ?în societate pe acţiuni şi intrarea acţionarilor".
?Dacă propunem o posibilă schimbare parlamentului în acest moment, nu ştim ce va ieşi", a declarat, în numele sindicatelor, Dimitri de Kochko. În prezent, Adunarea Naţională dezbate o lege pentru reforma audiovizualului public, cu peste 800 de amendamente, ce suscită discuţii aprinse deja de câteva luni de zile.
Sindicatele mai susţin în comunicat că AFP a făcut recent obiectul ?unui atac fără precedent" din partea ?anumitor oameni politici apropiaţi de puterea franceză". Petiţia este disponibilă online şi poate fi semnată pe site-ul special creat în acest sens, www.sos-afp.org.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

independenta supravietuire modernizare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati