Antena 3 Externe Francezii au creat o inimă artificială

Francezii au creat o inimă artificială

30 Oct 2008   •   10:28
Francezii au creat o inimă artificială

În cursa pentru crearea unei inimi artificiale, francezii au prezentat cea mai nouă creaţie, inspirată din tehnologia folosită la sateliţi şi avioane.
Până acum, inima a fost testată doar pe animale, dar se speră ca într-o zi să salveze vieţi, fără a fi nevoie de un transplant.
Companiile americane produc deja inimi artificale, iar cercetătorii din Japonia şi Coreea de Sud lucrează şi ei la acelaşi lucru. Dar inima franceză este prima care este capabilă să determine nevoile pacientului şi să răspundă în consecinţă.
Fabricantul este Carmat, o filială a EADS, iar cercetătorul Patrick Coulombier detalia spunând că un avion funcţionează după acelaşi principii ca un corp uman. Astfel, senzorii care măsoară altitudinea sau presiunea într-un avion se află în inima artificială şi determină viteza de pompare sau presiunea, iar inima va răspunde imediat dacă trebuie să pompeze mai mult sau mai puţin.
Este de aşteptat ca inima să coste în jurul a 150.000 euro (192.140 dolari), în vreme ce inima americană este comercializată la un preţ de 250.000 dolari.
Modelul francez este făcut din materiale naturale, ce mai includ polimenri sau ţesut de la porc, de exemplu.
Bolile de inimă sunt principala cauză mondială de deces, cu 17 milioane de victime pe an.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close