Antena 3 CNN Externe Franţa. Le Pen nu e dorit la prezidenţiale

Franţa. Le Pen nu e dorit la prezidenţiale

Franţa. Le Pen nu e dorit la prezidenţiale
26 Mar 2007   •   08:57

Liderul extremei drepte franceze, Jean Marie Le Pen, a fost întâmpinat cu proteste violente în oraşul Toulouse, unde a ţinut un miting din campania pentru alegerile prezidenţiale. Poliţia a trebuit să intervină împotriva unui grup de tineri hotărâţi să-i arate lui Le Pen că nu este binevenit în oraşul lor.

Jean Marie Le Pen a fost marea surpriză a alegerilor prezidenţiale de acum cinci ani, când a ajuns în turul doi de scrutin. Veteranul lider naţionalist speră să repete acum performanţa, dar sondajele nu-i dau nici o şansă. La Toulouse, Le Pen a criticat violent Uniunea Europeană chiar la aniversarea ei. "În schimbul sacrificiilor noastre, Europa nu ne-a dat decât ciomege peste figură", a spus el. Mulţi dintre tinerii din Toulouse nu împărtăşesc opiniile liderului naţionalist.

Aproximativ 300 de protestatari au încercat să ajungă la locul unde şeful extremei drepte se întâlnea cu adepţii săi. Poliţia s-a opus, în speranţa că va evita incidentele. Le Pen şi-a desfăşurat mitingul fără probleme, dar, în schimb, străzile oraşului au devenit teren de luptă între poliţişti şi manifestanţii stângii. Aceştia i-au bombardat cu sticle pe oamenii legii. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene şi chiar cu gloanţe de cauciuc. Un poliţist a fost rănit şi 12 protestatari - arestaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close