Antena 3 CNN Externe Franța trimite împotriva ISIS cea mai mare navă de luptă a Europei Occidentale

Franța trimite împotriva ISIS cea mai mare navă de luptă a Europei Occidentale

Franța trimite împotriva ISIS cea mai mare navă de luptă a Europei Occidentale
22 Noi 2015   •   17:05

Portavionul francez Charles de Gaulle, trimis în estul Mării Mediterane, îşi va putea trimite de luni avioanele de vânătoare în operaţiuni împotriva grupării Stat Islamic în Siria, a anunţat duminică ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de Agerpres.

"El va fi operaţional de mâine (...), va fi în măsură să acţioneze începând de mâine (luni)", a declarat Le Drian pentru postul de radio Europe1, la nouă zile după atentatele de la Paris, revendicate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

Franţa şi-a intensificat operaţiunile împotriva grupării teroriste Stat Islamic, trimiţând încă de duminica trecută zece bombardiere franceze să atace dur poziţiile organizaţiei.

Preşedintele Francois Hollande a anunţat luni, în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles, că portavionul Charles de Gaulle va ajunge în estul Mării Mediterane pentru a tripla capacităţile de atac.

Cu 26 de avioane de vânătoare la bord - 18 avioane de vânătoare Rafale şi opt Super Etendard -, portavionul Charles de Gaulle va creşte considerabil capacitatea forţelor aeriene franceze în regiune, reducând timpul de zbor pentru misiunile din regiunea golfului.

×
Subiecte în articol: Franta ISIS statul islamic portavion
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close