Antena 3 CNN Externe Franța și SUA fac ”front comun” în fața amenințării teroriste

Franța și SUA fac ”front comun” în fața amenințării teroriste

Franța și SUA fac ”front comun” în fața amenințării teroriste
06 Dec 2015   •   00:00

François Hollande a discutat sâmbătă cu Barack Obama pentru a-i exprima "solidaritatea și emoția" Franței după masacrul din California și cei doi președinți și-au reafirmat angajamentul "în fața unei amenințări comune" de a face "front comun cu aliații lor", a declarat Palatul Elysee.

"Președintele republicii a discutat cu președintele Obama în această după-amiază pentru a-i exprima solidaritatea și emoția Franței după atacul armat de la San Bernardino", a indicat președinția franceză într-un comunicat, citat de Agerpres.

"Cei doi președinți au reafirmat concluziile discuțiilor avute la Washington și Paris în ultimele zile: în fața unei amenințări comune, Franța și Statele Unite fac front comun cu aliații prin unirea eforturilor și mijloacelor lor", a adăugat președinția franceză.

Președintele Obama a asigurat sâmbătă că Statele Unite nu se vor lăsa "terorizate" după atacul criminal din California, în legătură cu care anchetatorii favorizează acum pista teroristă.

Atacul, care a făcut 14 morți și 21 de răniți, a fost salutat, dar nu revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), amintește France Presse.

Atacul a fost comis de un cuplu de origine pakistaneză, un bărbat și o femeie, uciși apoi în schimburi de focuri cu poliția. Atacatorii au deschis focul într-o sală de conferințe a unui centru de îngrijire pentru persoane cu handicap din San Bernardino.

Săptămâna trecută, primindu-l pe Francois Hollande la Casa Albă, la unsprezece zile după cele mai grave atentate comise vreodată în Franța, care au făcut 130 de morți pe 13 noiembrie la Paris, Obama a declarat că Statele Unite și Franța sunt "unite" și "în solidaritate deplină" în lupta împotriva terorismului jihadist.

×
Subiecte în articol: Franta SUA amenintare terorista
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close