Antena 3 CNN Externe Furtună puternică. Cel puțin șase oameni au murit

Furtună puternică. Cel puțin șase oameni au murit

Furtună puternică. Cel puțin șase oameni au murit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    05 Oct 2017   •   20:31

Şase conducători auto au murit din cauza căderilor de arbori provocate de furtuna care a lovit nordul şi estul Germaniei şi care a provocat o întrerupere a serviciului feroviar şi o închidere temporară a unor aeroporturi, relatează AFP.

Toate trenurile din nordul ţării au fost imobilizate, în special cele de pe linia Hamburg-Berlin, din cauza arborilor căzuţi pe calea ferată, potrivit companiei feroviare Deutsche Bahn.

O parte a traficului este de asemenea blocată în estul ţări, unde furtuna Xavier a lovit la sfârşitul după-amiezii.

La Berlin, unde serviciile meteorologice se aşteaptă la rafale de vânt comparabile cu cele ale uraganelor, de până la 120 km/h, traficul trenurilor urbane, autobuzelor şi tramvaielor a fost de asemenea oprit după-amiază, la ora la care oamenii plecau de la serviciu.

La Hamburg, pompierii au efectuat deja aproape 800 de intervenţii după ce au făcut apel la locuitori să rămână în locuinţe.

Rafale de vânt violente au suflat în marele oraş port de la Marea Nordului după-amiază, având viteze de până la 140 km/h, înainte ca furtuna să se deplaseze spre Berlin şi landurile Saxonia şi Saxonia-Anhalt.

Cele două aeroporturi din Berlin au fost redeschise seara după o scurtă întrerupere, potrivit AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: furtuna Germania furtuna puternica trenuri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close