Antena 3 CNN Externe Furtuni violente şi inundaţii în lume. Aproximativ 40 de oameni şi-au pierdut viaţa în Polonia, Japonia şi Mongolia

Furtuni violente şi inundaţii în lume. Aproximativ 40 de oameni şi-au pierdut viaţa în Polonia, Japonia şi Mongolia

Furtuni violente şi inundaţii în lume. Aproximativ 40 de oameni şi-au pierdut viaţa în Polonia, Japonia şi Mongolia
Sursa foto: inundatii
25 Iul 2009   •   15:03

Furtunile violente din întreaga lume au făcut zeci de victime. În Polonia, şapte oameni au murit striviţi de copacii dezrădăcinaţi de vântul puternic. Cel puţin cinci persoane au murit şi în Japonia, în urma alunecărilor de teren. Şi Mongolia este lovită de mai bine de o săptămână de ploi torenţiale care au provocat inundaţii de o amploare fără precedent în ultimii 40 de ani. Cel puţin 26 de oameni şi-au pierdut viaţa şi mii de familii au rămas fără adăpost.
Autorităţile din Polonia au anunţat că furtunile violente au dezrădăcinat mai mulţi copaci care au blocat circulaţia în mai multe zone ale ţării.

Şi vestul Japoniei a fost afectat de vremea capricioasă. Ploile torenţiale au provocat alunecări de teren care au distrus sute de case. Peste 30.000 de oameni au fost evacuaţi.

În Mongolia, apele dezlănţuite au făcut ravagii în cartierele sărace din jurul capitalei Ulan Bator, şi în provincia Gobi Altai din vestul ţării. Mii de locuinţe au fost distruse sau avariate, la fel ca şi numeroase poduri, şosele şi baraje. Colibele tradiţionale, numite ?ger?, n-au putut rezista viiturii, dar şi blocurile de tip socialist au fost inundate.

Autorităţile spun că nu s-au mai confruntat cu un asemenea dezastru din anul 1966. Echipele de salvare au făcut cu greu faţă solicitărilor, mai ales că ploaia şi grindina au continuat mai multe zile.

Inundaţiile au dus şi la revărsarea foselor septice pe străzile lipsite de canalizare. Faptul a fost semnalat de Crucea Roşie Internaţională, îngrijorată de pericolul unor epidemii devastatoare. Guvernul a început curăţarea zonelor afectate şi i-a avertizat pe sinistraţi să respecte normele de igienă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii victime evacuari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close