Antena 3 CNN Externe Gaddafi l-a ajutat pe "bolnavul mintal", Sarkozy, să ajungă preşedintele Franţei

Gaddafi l-a ajutat pe "bolnavul mintal", Sarkozy, să ajungă preşedintele Franţei

Gaddafi l-a ajutat pe "bolnavul mintal", Sarkozy, să ajungă preşedintele Franţei
30 Ian 2014   •   12:50

O televiziune franceză va difuza o înregistrare audio cu fostul preşedinte libian, Muammar Gaddafi, care pretinde că l-a ajutat financiar pe fostul lider de la Paris, Nicolas Sarkozy, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2007.

Potrivit canalului France 3 TV, în interviul respectiv Gaddafi îl insultă pe Sarkozy şi spune că decizia de a sponsoriza campania electorală a acestuia a fost o strategie politică.

Întrebat dacă ulterior s-a simţit trădat de preşedintele francez, Gaddafi a răspuns precipitat: "Sarkozy este bolnav mintal! Datorită mie a devenit preşedinte. Noi i-am dat fonduri care i-au permis să câştige alegerile".

Interviul a fost realizat, la data de 16 martie 2011, de către jurnalista Delphine Minoui, la câteva zile după ce administraţia de la Paris a recunoscut oficial legitimitatea opoziţiei libiene. Franţa a mers mai departe şi a sprijinit militar forţele opozante, fapt ce determinat în mare măsură răsturnarea de la putere a lui Gaddafi.

Aceeaşi sursă relevă că Sarkozy a solicitat un sprijin financiar  din partea libienilor, pe vremea când ocupa funcţia de ministru de Interne al Franţei. Detalii suplimentare, referitoare la suma exactă de bani sau la tranzacţiile financiare, nu au fost furnizate încă.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy franta, paris
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close